Krajobrazi

Krajobrazi otoka Cresa – online GIS baza

 

Što se nalazi na interaktivnoj karti

 

Ovaj GIS prikaz krajobraznih područja otoka Cresa jedan je od rezultata istraživanja krajobraza provedenog tijekom 2015. godine u sklopu Pilot projekta lokalnog razvoja (PPLR) otoka Cresa. Studija krajobraza otoka Cresa predstavlja cjelokupni rezultat istraživanja, a možete ju pronaći i preuzeti na web stranici PPLR-a u kategoriji Publikacije. Pod istom kategorijom možete preuzeti i 4 karte koje se nalaze u prilogu studije:
– Karta osjetljivosti krajobraza hrv
– Pregledna karta krajobraza hrv
– Problemska karta krajobraza hrv
– Karta vizura, prirodnog i kulturnog krajobraza hrv
Za potrebe vizualnog prikaza koji slijedi, prikazane su granice 6 otočnih krajobraznih cjelina te njima pripadajućih 15 krajobraznih područja.

 

Kako koristiti interaktivnu kartu krajobraznih područja

 

Različitim bojama označena je pripadnost svakog krajobraznog područja jednoj krajobraznoj cjelini. Nakon klika na pojedino područje, s lijeve strane će se pojaviti klizni prozor koji prikazuje reprezentativnu fotografiju tog područja, naziv područja te sažeti opis. Opširniji opisi i veći broj fotografija nalaze se u publikaciji.
Klikom na ikonu u gornjem lijevom kutu interaktivne karte pojavit će klizni izbornik i nazivi svih krajobraznih područja. Klikom na gornju desnu iskonu karta se otvara u novom prozoru i nudi veći broj opcija za pregled.
Publikaciju “Studija krajobraza otoka Cresa” moguće je nabaviti i u tiskanoj verziji. Za više informacije obratite se na info@pplr-otokcres.info.