Novosti

UMIJEĆE SUHOZIDNE GRADNJE NA UNESCO-VOM REPREZENTATIVNOM POPISU NEMATERIJALNE BAŠTINE

Odlukom UNESCO-ova Međuvladina odbora za nematerijalnu kulturnu baštinu, na sjednici u Port Louisu u Mauricijusu, „Umijeće suhozidne gradnje“ uvršteno je na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne baštine čovječanstva. To je višenacionalna nominacija u kojoj osim Hrvatske sudjeluju i Cipar, Francuska, Grčka, Italija, Slovenija, Španjolska i Švicarska. U obrazloženju odluke stoji: "Umijeće suhozidne gradnje podrazumijeva obradu

Više
Studija krajobraza otoka Cresa predstavljena i na simpoziju Anatomije otoka

U periodu od 15. – 18. rujna 2016. u gradu Visu održan je simpozij udruge „Anatomija otoka – centar za istraživanje i razvoj“ pod nazivom „Od otočnog manifesta prema osnivanju međunarodnog centra za otočni život i kulturu“ kojim se zaokružio prvi petogodišnji ciklus. Studiju krajobraza otoka Cresa predstavilo je troje od četvero mentora koji su vodili izradu studije: Tanja Kremenić, mag. geogr., Marija Borovičkić, mag. hist.

Više
Pilot projekt u zagrebačkom Muzeju Mimara

U utorak, 20. rujna, 2016. u zagrebačkom Muzeju Mimara održano je otvorenje središnje izložbe pod nazivom "Lokalne zajednice kao čuvari baštine" na kojoj je postavljeno i nekoliko plakata koji predstavljaju Pilot projekt lokalnog razvoja "Otok Cres". Izložba će biti postavljena u atriju Mimare do 28. rujna. Izložbu su otvorili ravnateljica muzeja Lada Ratković-Bukovčan, etnologinja Mirela Horvatin i ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

Više