Ekipa PPLR-a osvojila drugo mjesto

Ekipa PPLR Otok Cres u sastavu Franko Fučić, Marko Ferlora, Paolo Dunković i Ugo Toić jučer je osvojila drugo mjesto u natjecanju u gradnji suhozida održanom u Malom Lošinju. Prvo mjesto, koje je osvojila ekipa iz Malog Lošinja, izmaklo im je za samo 10 cm – nedostajao im je praktički samo još jedan kamen. Zadatak svakog tima bio je izgraditi suhozid širine 60 centimetara, visine barem 1 metar i što veće duljine. Očekivana duljina od 5 metara, kolika je bila duljina iscrtanog borilišta, bila je nedostižna s obzirom da su pobjednici izgradili gromaču dugu „samo“ 2,12 metara.

„Zadovoljni smo osvojenim drugim mjestom, s obzirom da prije natjecanja nismo imali nikakvu strategiju i nismo znali kako ćemo podijeliti zadatke u ekipi“ rekao je Toić i dodao: „odmah nakon natjecanja počeli smo razmišljati o mogućnostima organizacije slične manifestacije iduće godine i na području Cresa“.

Natjecanje je organizirao Grad Mali Lošinj u sklopu projekta „KAMEN MOST-Kamen Krasa, Istre i Kvarnera –očuvanje baštine i osvješćivanje o tradicionalnim tehnikama, eksploataciji i uporabi kamena“ koji se financira sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007-2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − eight =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>