Prvi dojmovi mladih francuskih istraživača

Mladi francuski istraživači završili su svoj boravak u Cresu te su rezultate razgovora sa pedesetak sugovornika iznijeli pred svojim kolegama, čelnicima Grada Cresa i članovima Upravnog vijeća Pilot projekta lokalnog razvoja “Otok Cres” okupljenima u velikoj dvorani Zajednice Talijana.  Jedan od zaključaka do kojeg su došli bio je da Cresani premalo znaju što je to Pilot projekt i da se više treba raditi na njegovoj promociji. Zanimljivo je bilo čuti kako su mladići i djevojke koji su prvi put na Cresu, nakon svega tri-četiri dana, detektirali probleme života na otoku i formirali prve stavove o tome kako se Cres treba dalje razvijati.

Francuski studenti bili su podijeljeni u pet grupa i svaka od njih ukratko je izvijestila nazočne kako o prvim dojmovima koje su stekli o otoku, tako i o zaključcima do kojih su došli nakon provedenih razgovora.

Prema riječima dr. Uga Toića, voditelja Pilot projekta, nakon ovog preliminarnog usmenog izvješća studenti će sastaviti pisano tijekom studenog, dok će nakon detaljne analize i rasprave konačno izvješće podnijeti za nekoliko mjeseci. Stručna suradnica Vijeća Europe Anne Pisot zahvalila je gradonačelniku Kristijanu Jurjaku, predsjedniku Vijeća Marčelu Damijanjeviću, nazočnim članovima Upravnog vijeća i posebice svim prevoditeljima na pomoći i suradnji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 7 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>