U Zagrebu održan koordinacijski sastanak PPLR-a

Od 15. do 17. prosinca u Zagrebu je održan koordinacijski sastanak Pilot projekta lokalnog razvoja na kojem su sudjelovali projektni koordinatori, voditelji i asistenti PPLR-a iz Hrvatske i Makedonije, vanjski suradnici-eksperti Vijeća Europe te predstavnik Vijeća Europe. U više susreta koji su se održali u Ministarstvu kulture i hotelu Westin razmotrili su odvijanje pilot projekta u Makedoniji i Hrvatskoj u 2014. godini, utvrdili glavne ciljeve projekta u 2015. godini, te definirali indikatore uspješnosti PPLR projekata koji će poboljšati metodologiju njegove provedbe.

Konstatirano je da se PPLR dobro odvija u Hrvatskoj, na Cipri i u Makedoniji, te da je potrebno ocijeniti valjanost procesa kako bi se rezultati prezentirali nacionalnim partnerima, ali i kako bi proces zadržao usredotočenost na opće i posebne ciljeve Pilot projekta.

Pilot projekt prepoznat je kao vrlo vrijedno iskustvo na čijim će temeljima uskoro Vijeće Europe i Europska unija pokrenuti zajednički program STePs (Specialising Territories through Participation and Heritage Resources) kod kojeg lokalnim razvojem upravlja zajednica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>