Peta sjednica Međuministarske radne skupine

Međuministarska radna skupina Pilot projekta lokalnog razvoja “Otok Cres”, sastavljena od predstavnika više ministarstava s ciljem ostvarivanje bolje suradnje tijela državne uprave u definiranju onoga što danas predstavlja lokalni razvoj u Hrvatskoj, održala je u Zagrebu svoj peti sastanak.

Ovom su sastanku prisustvovali predstavnici ministarstava kulture, zaštite okoliša i prirode, regionalnog razvoja i EU fondova, turizma, graditeljstva i prostornog uređenja, stručnjak za problematiku otoka s Ekonomskog instituta Nenad Starc i voditelj projekta Ugo Toić.

Članovi skupine konstatirali su da su sva ministarstva suglasna s tekstom Strateške izjave koja sumira zajedničke političke ciljeve PPLR-a te predstavlja neku vrstu sporazuma o suradnji na provedbi PPLR-a na nacionalnoj razini. Stratešku izjavu će u ime svakog od partnerskih ministarstva potpisati pomoćnik ministra.

U nastavku sjednice razgovaralo se o programu rada i ciljevima za tekuću godinu. Voditelj Toić predstavio je glavne ciljeve projekta u 2015. godini, a to su: izrada strateškog plana razvoja otoka Cresa, izrada akcijskog plana i priprema nacrta Povelje teritorija.

Dogovoreno je da će jedan od glavnih ciljeva međuministarske radne skupine u ovoj godini biti pronalaženje modela institucionalizacije novog pristupa razvoju teritorija koji se ispituje u sklopu PPLR-a. Institucionalizacijom pristupa omogućila bi se njegova primjena i u drugim dijelovima Hrvatske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × four =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>