Stručnjaci Vijeća Europe u Hrvatskoj

Anne Pisot, stručnjakinja Vijeća Europe za lokalni razvoj i voditeljica Pilot projekta lokalnog razvoja, te Andréa Rodrigues Perez, projektna asistentica iz Vijeća Europe zadužena za suradnju s pilot projektima lokalnog razvoja, boravile su od 14. do 17. travnja u Zagrebu gdje su se susrele s lokalnim timom Pilot projekta, koordinatoricom Tatjanom Lolić, voditeljem Ugom Toićem i asistenticom Tanjom Kremenić.

Cilj misije bio je pružiti stručnu pomoć projektnom timu pri izradi strategije razvoja otoka i u drugim projektnim aktivnostima planiranima u idućem tromjesečju.

Stručnjaci VE i hrvatski projektni tim raspravili su i dogovorili metodologiju koja će se koristiti pri izradi Strategije. Posebna pozornost pridana je potrebi uključivanja što većeg broja dionika u proces izrade Strategije, ne samo s lokalne već i regionalne, odnosno nacionalne razine.

Dogovoreno je da se u Zagrebu krajem srpnja održi okrugli stol na temu „Baština kao razvojni resurs“. Planirana su četiri uvodničara koji će iznijeti primjere dobre prakse: 3 hrvatska i 1 međunarodni.

Boravak gđe. Pisot u Hrvatskoj iskoristili smo za kratak razgovor u kojem smo doznali kakve inovacije u lokalnom razvoju donosi Pilot projekt, kakav je to dokument Povelja teritorija koji će se donijeti na kraju Pilot projekta, te koje prednosti stanovnici otoka Cresa mogu očekivati kroz primjenu Povelje.

Snimku razgovora možete pogledati ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 5 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>