Sedmi sastanak međuministarske radne skupine

Međuministarska radna skupina održala je 16. travnja svoj sedmi koordinacijski sastanak na kojem su sudjelovali i predstavnici Vijeća Europe, voditeljica PPLR-a Anne Pisot i projektna asistentica Andréa Rodrigues Perez.

Zadatak međuministarske radne skupine je predložiti najbolji model institucionalizacije novog pristupa lokalnom razvoju koji se razvija putem pilot projekta na Cresu jer takav model ima potencijal da se replicira i na druga područja u Hrvatskoj bogata kulturnom i prirodnom baštinom. Institucionalizacija bi se mogla provesti korištenjem već postojećih zakonskih rješenja ili, ukoliko ona nisu dostatna, na potpuno nov i inovativan način. S obzirom da je postupak institucionalizacije prilično složen, a još uvijek nisu do kraja definirane sve specifične karakteristike pilot projekta koje bi pri tome trebalo uzeti u obzir, rasprava sa stručnjacima VE nastavit će se početkom srpnja u sklopu koordinacijskog sastanka pilot projekata iz Hrvatske, Makedonije i Cipra .

U međuvremenu će se angažirati hrvatski stručnjaci koji će analizirati mogućnost korištenja postojećih zakonskih rješenja za institucionalizaciju ovog novog pristupa lokalnom razvoju, jedan stručnjak za područje zakonodavstva te drugi za ruralnu baštinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + twenty =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>