Radna skupina za krajobraznu studiju spremna za terensko istraživanje

Prije odlaska na teren na Cres, u Zagrebu se još jednom sastala radna skupina za krajobraznu studiju kojoj se ovom prilikom pridružio konzultant Vijeća Europe Alexis Gérard kako bi se još jednom razmotrili svi aspekti predstojećeg terenskog istraživanja na otoku Cresu.

Na sastanku su prezentirani materijali pripremljeni tijekom dvotjednog rada studenata i mentora koji će provesti istraživanje, kao što su kartografske podloge, razne tehnike likovne interpretacije krajobraza, te upitnik koji će se ispunjavati tijekom intervjua s ispitanicima (lokalnim stanovništvom i stručnjacima) u sklopu etnografskog istraživanja. Asistentica na PPLR-u „Otok Cres“ Tanja Kremenić, koja će koordinirati terensko istraživanje, upoznala je članove radne skupine s lokacijama, svojevrsnim vidikovcima, s kojih se može dobiti dobar pogled na zanimljive krajobraze.

Pripreme je prokomentirao konzultant Gérard riječima da se radi o vrlo ambicioznom planu te savjetovao određene preinake kako bi se terensko istraživanje provelo što kvalitetnije.

Prvi terenski obilazak trajat će od 7. do 10. srpnja, nakon kojeg će se sažeti prvi rezultati i opažanja. Drugi terenski obilazak otoka predviđen je za mjesec listopad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>