Sjednica Međuministarske radne skupine

U Zagrebu je 16. prosinca održan sastanak Međuministarske radne skupine na kojem je Tanja Lolić, koordinatorica PPLR-a, dala kratak pregled aktivnosti od protekle sjednice radne skupine te ih izvjestila o dan ranije održanoj sjednici Upravnog odbora.

Međuministarskoj radnj skupini pridružila se i Željka Štambuk, pravnica iskusna u području zaštite kulturnih dobara. Prema njezinom mišljenju principi PPLR-a bi se jako dobro mogli uklopiti u suvremene planove zaštite. Radna skupina raspravljala je o mogućnostima da se inovativni model Regionalnog parka baštine uključi u hrvatsko zakododavstvo. Mogao bi se regulirati postojećim zakonima ili osmisliti zakon o reginalnim parkovima baštine, a postoji i mogućnost da se otok Cres zasebnim zakonom proglasi posebnim područjem.

Voditelj Projekta Ugo Toić predstavio je nacrt Povelje i obrazložio njen novi naziv – Povelja o razvoju otoka Cresa koji je puno razumljiviji za hrvatske prilike.

Na kraju se raspravljalo o ulozi Međuministarske radne skupine nakon završetka PPLR-a. Stav je članova da bi se sjednice trebale nastaviti i to svaki put u drugom ministarstvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>