Predstavljanje publikacije i otvorenje izložbe o creskim krajobrazima u zagrebačkom Muzeju Mimara

Nakon predstavljanja Studije krajobraza otoka Cresa i popratne izložbe u gradu Cresu, publikacija je predstavljena zagrebačkoj publici u Muzeju Mimara. Koncept predstavljanja Studije bio je sličan creskoj prezentaciji s time što je obogaćen s nekoliko sudionika.

Riječ dobrodošlice uputila je ravnateljica Muzeja Mimara Lada Ratković-Bukovčan, a sve okupljene je pozdravila i pomoćnica ministra kulture Sanja Šaban. Voditelj PPLR-a Ugo Toić uveo je posjetitelje u kontekst Projekta unutar kojeg se Studija provodila te zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali ili pridonijeli njezinoj izradi.

Osim suradnice na projektu Mirne Bojić iz Ministarstva kulture i četvero mentora koji su vodili izradu studije (Goran Andlar, Tanja Kremenić, Marija Borovičkić i Miran Križanić), u Zagrebu je izlaganje održao i konzultant Vijeća Europe Alexis Gerard koji je pratio radnu skupinu za izradu studije tijekom njezinog jednogodišnjeg rada. Mentori su obrazložili metodološki način izrade studije, ali i naveli pojedina opažanja i zaključke do kojih su došli. Konzultant Gerard govorio je o atlasima krajobraza u Francuskoj, o dobrim i lošim primjerima transformacije krajobraza te o važnosti pravovremenog uočavanja krajobraznih vrijednosti i njihovog uklapanja u promišljanje prostora.

Moderator skupa, Tomislav Petrinec iz Ministarstva kulture, po završetku izlaganja pozvao je posjetioce da postave pitanja. Završnu riječ uputila je zamjenica gradonačelnika Grada Cresa Jadranka Blatt te pozvala sve da pogledaju izložbu postavljenu u atriju Muzeja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − two =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>